Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Grote prijsverschillen tussen de maten

Er is een groot verschil tussen de prijzen voor peren van kleine en van grote maten. Ook de concurrentie van de Conference peer uit de Benelux, die tegen lage prijzen wordt verkocht, zet de sector onder druk, aldus een Italiaanse exploitant.

"De creatie van 'single product' organisaties heeft gezorgd voor stabiele prijzen. Er gaan nu kleinere volumes naar handelaars, die geen prijsgaranties bieden aan telers en voor onnodige concurrentie zorgen."

De voorraden van de Abate zijn beperkt doordat slecht weer de boomgaarden schade toebracht, maar de prijzen zijn vrij stabiel. Er is een groot prijsverschil tussen fruit van de kalibers 60/70 en 70+ (nog meer voor 75+), die goed te verklaren is vanuit de lage beschikbaarheid van grote maten en de grote vraag hiernaar op de Duitse markt. De kwaliteit en houdbaarheid zijn uitstekend, dus er isgoede hoop dat de prijzen medio december of begin 2016 beter worden. 

De buitenlandse verkoop van Groene William peren, die tot eind januari zal duren, neemt toe. De export van Rode William zal vanwege de kleine volumes over een aantal weken ten einde lopen.

Naar de Decana peren is alleen vraag als het gaat om grote maten. Dit ras ondervindt bovendien veel concurrentie van goedkoop fruit uit de Benelux.

Met de Kaiser gaat het momenteel niet van een leien dakje. De vraag naar deze peer in Noord-Europa is klein. Telers hopen dat het in januari beter wordt. 

Zoals gewoonlijk rond deze tijd van het jaar is zowel het aanbod als de vraag naar Conference peren klein. Volumes worden voornamelijk verkocht op de binnenlandse markt. 
Publicatiedatum: