Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Kieftenburg, Fruit Noordholland:

"Minder Conference, maar meer Comice-peren verkocht dan verwacht"

Tholen - De Sinterklaasperiode is niet de beste week voor de verkoop van fruit. "Dan geven de mensen aan andere dingen geld uit", concludeert Erik Kieftenburg van Fruit-Noordholland, onderdeel van MJ Pronk uit Zwaagdijk. Toch is er wel wat specifieke vraag. "Zo brengt de eerste pluk Elstar goed geld op, omdat ze een beetje vast worden gehouden. Voor de tweede pluk is daarentegen de animo een stuk minder."



"Voor de afzet van Gieser Wildeman-peren is eigenlijk kouder weer nodig. Maar er is naar verhouding wat minder aanbod, dus dat komt wel goed. De afzet van Conference-peren verloopt niet zoals ik verwacht had. Zeker de afzet naar Duitsland verloopt wat moeizaam. Wel neemt de binnenlandse markt goed af. Doyenné du Comice-peren hebben we juist meer verkocht dan verwacht, alleen is het aanbod van de maatsortering 65-75 veel groter dan afgelopen jaren. Van de grote maten is er juist een tekort met goede prijzen als gevolg. Er is wat export van Comice naar Italië en Frankrijk, maar wel hoofdzakelijk van de dikke maten", vertelt de fruithandelaar.



"Hoewel er minder Boskoop-appelen zijn, valt de prijsvorming toch tegen. Alleen is er een tekort voor de maat 95-105 voor de oliebollen, die deze dagen weer worden opgehaald", besluit Erik. "Gelukkig hebben we de beschikking over een prima kwaliteit hardfruit: mooi, glad, met een goede smaak. Ook de minder kleurende appelen en de tweede pluk Jonagold die andere jaren weleens een probleem konden vormen, zijn prima van eten."

Voor meer informatie:
Fruit Noordholland BV
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
fruitnhbv@zonnet.nl
www.mjpronk.nl