Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tweespalt in RvC om ontslag Ton Wortel"

De bestuurlijke onrust bij handelshuis The Greenery in Barendrecht is het directe gevolg van tweespalt binnen de raad van commissarissen. Uit een artikel van het Financiële Dagblad blijkt dat een deel van de toezichthouders algemeen directeur Ton Wortel wilde ontslaan. Een ander deel vond hem juist de geschikte man om de problemen van het bedrijf aan te pakken. Uiteindelijk werd de topman afgelopen dinsdag ontslagen.
The Greenery zelf wilde woensdag niet reageren op vragen van het Financiële Dagblad.

De toezichthouders van buiten het bedrijf, Bert Jansen en Mieke Bello, waren tegen het ontslag. De meerderheid van de raad, die verder bestaat uit groenten- en fruittelers die zijn aangesloten bij coöperatie Coforta, besliste anders en stuurde Wortel weg. Het handelshuis is volledig eigendom van een telerscoöperatie, Coforta. Als enig aandeelhouder heeft de coöperatie vijf zetels in de raad van commissarissen van The Greenery. Er zijn ook enkele commissarissen aangesteld die van buiten het bedrijf komen.

Bron: het Financiële Dagblad
Publicatiedatum: