Bio Freshi en RAN Fresh Produce gaan hun activiteiten bundelen. Vanaf 1 december 2015 zal de al bestaande samenwerking tussen de twee AGF-bedrijven verder worden geĆÆntensiveerd om de biologische producten van hun telers gezamenlijk in Europa op de markt te zetten. RAN Fresh Produce is een samenwerking tussen IsraĆ«lische telers, terwijl Bio Freshi zich vooral richt op de telers van (Nederlandse) vollegrondsproducten en overzeese producten.

De dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf, Bio Freshi Produce dat gevestigd is in Breda, ligt in de handen van Gerrit-Jan Roza. "Het mooie van deze samenwerking is dat onze beide bedrijven volgens hetzelfde principe werken: we gaan uit van onze telers en van hun producten. Die zetten we op de markt in Europa, voor zowel retail als de gespecialiseerde kanalen. We zijn in die zin geen handelsbedrijf, maar houden de keten kort en transparant."
 

Gerrit-Jan met Argentijnse pompoenteler Diego.

Onn Chen, directeur van RAN Fresh Produce, vult aan: "Daardoor leren wij als telers ook onze klanten kennen. We weten dus precies welke producten ze willen hebben. Een win-win situatie dus."

Bio Freshi Produce heeft nu een eigen verpakkings- en koelfaciliteit ter beschikking, zodat ze door de activiteitenbundeling de volgende stap kunnen zetten in de keten. Nu kan het nieuwe bedrijf gerekend gaan worden tot een van de grotere service providers. "Niet alleen die korte keten is belangrijk. Daarnaast proberen we ook het product zoveel mogelijk te laten verpakken op locatie of in het land van herkomst. Daardoor is het namelijk mogelijk de kosten goed te beheersen en een juiste prijs te krijgen voor zowel onze telers als voor de eindconsument", besluit Gerrit-Jan.


Argentijnse telersfamilie Lozano en Gerrit-Jan Roza tussen de perenbomen in de Neuquen regio.

Voor meer informatie:

Gerrit-Jan Roza
Bio Freshi Produce B.V.
IABC 5102
4814 RN Breda
06 51617021
biofreshi@live.nl
www.biofreshi.nl