Verenigd Koninkrijk: suikermaïs- en chiliverkoop verdubbeld

Barfoots, het familiegroentebedrijf dat chilipepers, zoete aardappelen en suikermaïs levert aan de Zuid-Afrikaanse restaurantketen Nandos, profiteert van een grote verkoopstijging.

Barfoots is de grootste producent van suikermaïs in het Verenigd Koninkrijk en levert 50 procent van de zoete aardappelen van het land. De verkoop van suikermaïs op de kolf is de laatste vijf jaar met 52 procent gestegen en de consumptie verdubbelde in die tijd dankzij de populariteit van het Portugese bedrijf.

Barfoots verwacht nu dat de verkoop in twee jaar zal stijgen van £113 (€156) miljoen (vorig jaar) tot £200 (€277) miljoen. Peter Barfoot, de 65-jarige oprichter van het bedrijf: "We verkopen aan alle hoogstaande retailers en Nandos is onze derde grootste klant wat betreft maïs." Barfoots levert ook zoeteaardappel partjes aan de snel groeiende keten met een omzet van elke week 30 ton.

Barfoots zet nu groots in op een andere groente, de chilipeper. "Generatie Nandos houdt van zowel pittig eten als van suikermaïs", aldus Barfoots. "Op elk moment van het jaar kunnen we elk chiliras produceren, wat grote mogelijkheden biedt. Oorspronkelijk werden chilipepers vanuit de hele wereld geleverd in kleine, niet-duurzame hoeveelheden." Een tekort aan chilipepers wegens onregelmatige regenval in bepaalde teeltgebieden heeft de prijzen de afgelopen maanden opgedreven, maar Barfoot weet dat de vraag waarschijnlijk niet zal dalen. "Chilipepers zijn verslavend en de jongere generatie is altijd op zoek naar de nieuwste producten."

Barfoots is gevestigd aan de Britse zuidkust, vlakbij Bognor Regis. Hierdoor is het bedrijf in staat om groenten te telen die veel zon nodig hebben. "Men dacht dat we geen tenderstem in Engeland zouden kunnen telen, maar het is ons toch gelukt", zegt hij. "Nu verkopen we zo'n 20 ton per week."

Klik hier om meer te lezen op www.telegraph.co.uk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.