Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Hoge aardbeienprijzen

Als gevolg van ongunstige weersomstandigheden kampen de Verenigde Staten met een aardbeientekort. De situatie is het ernstigst in delen van Californië en Mexico, die zwaar getroffen werden door stortregens en kou. Als gevolg hiervan is de aardbeienoogst afgebroken, legt Tony Melton van Clemson Extension Service uit.

In het westen van de Verenigde Staten is de oogst vertraagd maar in Florida vangt het aardbeienseizoen nu aan, waardoor de aanvoer weer toe zal nemen. Op lange termijn blijven de ramingen echter onzeker.

"De productie uit Zuid-Carolina komt pas in april op de markt en vanwege de recente overstromingen in Palmetto valt nog niet te voorspellen in welke mate de aardbeienoogst hier schade van ondervonden heeft," licht Blake Lanford van Clemson Extension toe.

Lanford legt uit dat de aardbeienvelden mogelijk niet zo zwaar door de overstromingen zijn getroffen als de soja- en pindavelden. "Door de aanhoudende regen is het zaaien wel verlaat, waardoor het groeiseizoen korter is. Hierdoor zal de productie verminderd zijn waardoor de vrees bestaat dat een aantal aardbeientelers mogelijk omschakelt naar de teelt van winstgevender gewassen," aldus Lanford.
Publicatiedatum: