Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote aanvoer ananas legt druk op de markt

"Citroen- en ananasprijzen flink gekelderd"

Tholen - Bij importeur Zeghers zijn er sinds begin oktober Spaanse citroenen. Er was ruimte op de markt, de aanvoer van overzee was toen gestopt. Het Spaanse citroenenseizoen startte met hoge prijzen. "Sindsdien zijn deze flink gekelderd", vertelt Peter Maes van Zeghers. "De prijs was 2 euro en ligt nu tussen de 1,20 en 1,40 per kilo."



Oorzaken
De prijsdaling had diverse oorzaken. "Er kwam natuurlijk meer aanvoer en de vraag lijkt daalde. Daarnaast hadden we ook een tijdje last van de Turkse citroenen. Met name in oktober waren er grotere volumes uit dat land. Die hadden ook betrekkelijk lage prijzen, dus dat trok de Spaanse ook naar beneden." De kwaliteit van de Spaanse citroenen is goed. "Toch merk je wel de invloed van het weer in Spanje. Je moet ze namelijk geen weken bewaren." Zeghers biedt momenteel de variƫteit Primofiori. "Ze voorspellen dat het seizoen vroeger gedaan zal zijn, de ramingen komen lager uit dit jaar. We moeten nog zien of het klopt natuurlijk."



Ananasmarkt; veel dikke maten

Van ananas is er een tijd lang een schaarste geweest en de prijzen lagen erg hoog. "Sinds veertien dagen is die markt helemaal omgeslagen. Door de grote aanvoer ligt er een serieuze druk op de handel. Er komt veel binnen in de havens en dat wordt allemaal de markt opgeduwd. Met name van dikke maten zijn er veel volumes en deze worden voor lage prijzen vermarkt. Alle hens aan dek dus! Ze zeggen dat de aanvoer na nieuwjaar terug fors zal afnemen, maar dat zijn de voorspellingen."

Voor meer informatie:
Zeghers N.V.
Peter Maes
Europees Centrum
Werkhuizenkaai 112/154
Magazijn 30/31
1000 Brussel - Belgiƫ
Tel: +32-22424596
Fax: +32-22420448
www.zeghers.be (nieuw!)