Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scelta Taste Accelerator wint Fi Innovation Awards

Tijdens de Fi Europe Innovation Awards ceremonie in Parijs heeft Scelta Taste Accelerator twee Fi Innovation Awards gewonnen. Scelta Mushrooms ontving de prijs voor het zoutreductie ingrediënt in de categorie 'Beste Functionele Innovatie', maar werd daarnaast als overall winnaar en "Meest innovatieve voedingsingrediënt" uitgeroepen.De awards zijn onderdeel van de Food Ingredient Europe 2015 beurs, welke plaatsvindt in Parijs van 1 tot en met 3 december. De Fi Innovation Awards huldigt bedrijven en professionals voor het demonstreren, stimuleren en inspireren van vooruitgang in de industrie. Ze honoreren belangrijke bijdrages aan de levensmiddelenindustrie middels negen categorieën, naast 'Het meest innovatieve voedingsingrediënt' als overall winnaar van 2015.

"Scelta Taste Accelerator adresseert een probleem waar menig voedingsbedrijf mee worstelt op een effectieve manier. De meerderheid van de wereldbevolking consumeert meer zout dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, met verscheidene gezondheidsproblemen als gevolg. In het Westerse dieet komt circa 80% van de zoutinname binnen via verwerkte voeding, zoals brood, vlees en kaas. Helaas resulteert het reduceren van zout in producten in de aanvangsfase ook in een vermindering van smaak. Scelta Taste Accelerator gebruikt de natuurlijke kracht van umami om zout te reduceren zonder smaak te verliezen. Het is een natuurlijk alternatief voor kunstmatige smaakversterkers MSG/I+G/AYE, maar ook een sodium reductie ingrediënt in een brede range verwerkte voedingsproducten. Zoutreducties tot 50% zijn behaald. "

De deskundige jury kende Scelta Taste Accelerator de Fi Innovation Award voor Meest Innovatieve Voedingsingrediënt toe, omdat het een ondernemende benadering combineert met co-innovatie en duurzaamheid. Het roemde Scelta voor het voldoen aan zowel de vraag van de maatschappij als de consument door de creatie van een functioneel en gezondheid bevorderend ingrediënt, gemaakt van reststromen.

Bron: Sceltamushrooms
Publicatiedatum: