Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie voor hagelslag van afgedankte groenten

Orfi Food uit Groningen en Mont Blanc Foods uit Eelde krijgen van de provincie Groningen een subsidie van maximaal 150.000 euro voor het ontwikkelen van 'groentenpops', een soort hagelslag op basis van groente. Groentenpops moeten een gezond alternatief worden voor de zoete cornflakes en hagelslag. De komende tijd worden de groentenpops getest en voorgelegd aan testpanels. Daarna is het de bedoeling om het broodbeleg te produceren in Groningen.

Veiling
De gezonde broodvervangers worden gemaakt van groenten, die wordt doorgedraaid op de veiling, bijvoorbeeld omdat het niet de juiste vorm heeft. Zo wordt nuttig gebruik gemaakt van groenten, die anders weggegooid zouden worden. Tegen het Dagblad van het Noorden zegt Mont Blanc Foods dat het de groentenhagelslag binnen een jaar op de markt hoopt te brengen. Welke groenten dat zijn is nog niet bekend.

Bron: Provincie Groningen
Publicatiedatum: