Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lucien de Wit, Sous Fresh: "In Hex River late variëteiten gerooid voor Crimson"

Eerste Zuid-Afrikaanse druiven arriveren op rustige markt

Tholen - Op de druivenmarkt was het de laatste weken opvallend rustig. "Het Italiaanse seizoen is zo goed als voorbij en een week of zes eerder afgelopen door de weersomstandigheden. Nu zijn er nog wat Crimson, Red Globe en Italia-druiven op de markt", vertelt Lucien de Wit van Sous Fresh. "Italië heeft een goede start van het seizoen gehad, wat doorliep tot eind oktober. Toen is de vraag minder geworden, resulterend in een moeizaam slot."

"Momenteel is Peru volop in de markt. Brazilië kende wat 'probleempjes' waardoor de markt voor Braziliaanse druiven niet spectaculair. Deze week arriveren de eerste Zuid-Afrikaanse druiven uit Transvaal. Wij starten zelf met Early Sweet, Prime en Flame", vertelt Lucien, die zelf twee weken terug de Zuid-Afrikaanse productiegebieden bezocht. "Het weer heeft meegezeten en het zag er allemaal goed. uit. De korrels waren grof en de brix goed. Verder viel het me op dat in de Hex-river veel late variëteiten zijn gerooid om Crimson aan te planten. De vraag naar Crimson-druiven is van maart tot mei groot en daar wordt duidelijk op geanticipeerd."

"Nu is het afwachten hoe de druiven opgenomen worden. De vraag is de laatste weken niet groot geweest, maar het lijkt wel of men wacht op de nieuwe oogst.Vorig jaar waren de prijzen voor de kerstverkoop te laag. Gezien de prijzen die nu voor promoties afgegeven zijn, lijkt het niveau wat hoger dan vorig jaar. Het lijkt erop dat er genoeg handel gaat komen. Ook de Namibische druiven zitten er aan te komen, waarbij de verwachte eerdere aankomsten zijn uitgebleven. Vanuit India wordt tenslotte een behoorlijke oogst verwacht", besluit Lucien.

Voor meer informatie:
Sous Fresh B.V.
Venrayseweg 122D
5928 RH Venlo
The Netherlands
T +31 77 3230225
F +31 77 3230299
[email protected]
www.sousfresh.com