Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ger Kingma, Hagé International: "Vanaf januari lagere volumes tomaten verwacht"

Tomatenmarkt rijkelijk overvoerd

Tholen - De tomatenmarkt is al weken uit balans. "In oktober en november was er veel te veel aanbod op de markt. Inmiddels zit de prijs licht in de lift. We zijn natuurlijk blij met elke prijsverhoging, maar een niveau van 3,50 euro voor cherrytomaten is nog altijd niet kostprijsdekkend. Deze maand zal er nog een rijkelijk aanbod van tomaten op de markt zijn", verwacht Ger Kingma van Hagé International.


Tomaten van de leverancier Perichan. Hagé is exclusief ontvanger van deze tomaten.

Overvloed

"Spanje heeft aanzienlijk meer cherrypruimtomaten aangeplant. Het Nederlandse en Belgische seizoen trok langer door. Marokko stuurde de afgelopen jaren vrij veel naar Rusland, maar dat land neemt nu ook niet de gewenste volumes af, waardoor er flinke aantallen naar West-Europa worden gestuurd. Verder zien we nog Turkse trostomaten op de markt en is er de afgelopen weken door de gebeurtenissen in Frankrijk de markt eveneens verstoord en is er product doorgestuurd naar Nederland", somt Ger op. "Al met al heeft dat voor een overvloed aan tomaten gezorgd."

Licht aan einde tunnel
"De vraag naar tomaten is wel redelijk goed, maar het evenwicht tussen vraag en aanbod is zeer fragiel. Bij de minste of geringste verstoring is de markt uit balans en dat hebben we de laatste weken gezien. Ik verwacht wel dat er licht is aan het einde van de tunnel, want ik denk dat er van januari tot maart minder Spaanse tomaten op de markt zijn. De planten zetten nu met veel warmte kracht in het product, waardoor er geen zetting plaatsvindt."

Voor meer informatie:
Ger Kingma
Hagé International
Tel: 0180-657702
[email protected]
www.hage-international.nl