Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Julian Pitts - Veg UK

VK: Huidige lage prijzen vollegrondsgroenten niet levensvatbaar

Veg UK is een bedrijf dat bloemkool, broccoli, alle kolen, uien, aardappelen en sla teelt in verscheidene regio's in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Kent, Lincolnshire en Scotland, afhankelijk van de normale continuïteit qua aanbod. Het bedrijf importeert als het nodig is ook uit Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Nederland en Duitsland.Op dit moment is er een overschot aan brassica's in het Verenigd Koninkrijk en Europa, wegens ongewoon warme temperaturen in het seizoen. Julian Pitts van Veg UK zei dat producten die nu worden geoogst eigenlijk in januari van het volgende jaar had moeten worden geoogst."Het klimaat in de afgelopen twee tot drie jaar lijkt te zijn veranderd naar steeds mildere herfstseizoenen en ook de winters zijn niet wat ze moeten zijn. Er zal een gat in de productie van midden/eind januari zitten, vooral als het koud wordt. De prijzen zullen erg hoog zijn wegens gebrek aan aanbod, maar op het moment als er een groot aanbod is, zal er druk op de telers worden uitgeoefend qua prijs. Dit is een probleem dat steeds vaker voorkomt en het gaat voor grote problemen voor telers zorgen, omdat die het zich niet kunnen veroorloven om voor zulke lage prijzen te leveren. Ze zullen serieuze commerciële beslissingen moeten maken en sommigen zullen het zich niet kunnen veroorloven om voor het volgend jaar te planten," aldus Pitts.

Hij zegt verder dat als dit gebeurt, dit verwoestend zal zijn voor de teeltsector, omdat traditionele bedrijfsvoering verloren zal gaan en het aangezicht van het Engelse platteland voor altijd zal veranderen, wat zeer zorgelijk is.


Op dit moment houden retailers zich aan de afspraken en betalen ze de afgesproken prijs voor de producten. Helaas hebben de retailers en verwerkers ook programma's opgezet met Spaanse telers, die ze ook moeten naleven. Dus hoewel er al genoeg Engelse producten op de markt zijn, importeren ze nog steeds dure producten uit Spanje.

Veg UK levert aan verwerking, groothandelaar en retail en exporteert daarnaast naar de Europese markt. "We proberen om onze klanten tegemoet te komen met de juiste specificaties aan de hand van hun vraag en van wat er wordt geproduceerd, zoals grotere formaten voor verwerking of kleinere formaten voor de consument," legt Pitts uit.De grootste exportmarkten van het bedrijf zijn Scandinavië en Nederland. Het bedrijf is bezig om export op te bouwen naar Duitsland en Hongarije, vooral voor bloemkool, broccoli, kool, bieten en uien.

Veg UK wil samenwerking en relaties aangaan met kopers in Europa. Er is met name een focus op Duitsland, waar er op regelmatige basis geleverd kan worden en niet alleen in het geval van overschot. 

Voor meer informatie:
Julian Pitts
Veg UK
Tel: +44 1304 503003
Email: [email protected]
www.veguk.co.uk
Publicatiedatum: