Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Azië flinke groeimarkt voor Zespri

Markten in China en Taiwan worden steeds belangrijker voor Zespri kiwi's. Men verwacht dat China snel de grootste importeur van dit fruit te worden. COO Simon Limmer geeft aan dat de omzet naar China toe was toegenomen met 40% in dit seizoen.

Meer dan 18 miljoen dozen

"In 2002 zat 56% van de omzet in Europa. Dit is gedaald tot 43% in 2015, omdat de omzet in China en de rest van Azië begint te groeien. In China is het Zespri merk een van de meest bekende fruitmerken. Er was sprake van een afzetraming van meer dan 18 miljoen dozen Nieuw-Zeelandse kiwi's en 2 miljoen Zespri Global Supply (ZGS)-fruit in China voor het seizoen van 2015.

"Ons centraal kantoor in China zit in Sjanghai en we hebben een regionaal kantoor geopend in Beijing. Ook hebben we plannen voor regionale vertegenwoordiging in Guangzhou, Xian en Chongqing in de komende zes maanden." De Taiwanese omzet klom zelfs hoger en bereikte een record van 9 miljoen dozen aan Nieuw-Zeelands fruit en een verwachting van ongeveer 400.000 dozen ZGS-fruit in het seizoen van 2015.

"Het vrijhandelsakkoord tussen Taiwan en Nieuw-Zeeland heeft Zespri ook geholpen om een verbeterde kwaliteit te leveren aan consumenten en aandeelhouders onze vierde grootste afzetmarkt." Het was nog te vroeg om een nauwkeurige schatting van de oogst van 2016 te maken. "We voorspellen ongeveer gelijke niveaus aan groen en een sterke toename aan Gold-volumes in dit seizoen."

Minister van Handel Tim Groser zei dat andere sectoren die baat hebben bij de handel met Taiwan neerkomen op de kersenexport (150% omhoog), wijn (56% omhoog) en zuivel, dat in waarde gestegen is met 21% tot NZ$ 350 miljoen (€216,8 miljoen) per jaar. Volgens minister Groser gaven deze vroege resultaten het vertrouwen dat overeenkomsten voor uitvoerige economische samenwerking zoals deze allemaal stappen vooruit zijn voor een meer welvarend Nieuw-Zeeland.

Bron: nzherald.co.nz
Publicatiedatum: