Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederland en Zuid-Afrika gaan samenwerken op logistiek gebied

Diverse Zuid-Afrikaanse en Nederlandse partijen uit het werkveld van logistiek tekenden vorige week in Johannesburg een intentie tot samenwerking. Dit gebeurde tijdens een officiële ceremonie als onderdeel van de Nederlandse handelsmissie naar Zuid-Afrika in bijzijn van minister president Mark Rutte en staatssecretaris Martijn van Dam.

De intentieverklaring werd ondertekend door Konanani Liphadzi (CEO van Fruit Zuid-Afrika), vertegenwoordiger van de Zuid-Afrikaanse fruitsector en Peter Verbaas (adjunct-directeur Frugi Venta)en Nanno Kleiterp (CEO van FMO) als vertegenwoordigers van het Consortium Flying Swans. Het Consortium is een samenwerking tussen Mercator Novus, Frugi Venta, Boskalis, Havenbedrijf Rotterdam en FMO. Het Zuid-Afrikaanse transportbedrijf Transnet had al eerder zijn steun gegeven aan de samenwerking.


(v.l.n.r.) Nanno Kleiterp (CEO FMO), Konanani Liphadzi (CEO Fruit South Africa), representing the South African fruit sector, en Peter Verbaas (Adjunct directeur Frugi Venta) ontekenen de Momorandum of Understanding.

Nieuwe benadering

'Flying Swans' is een nieuwe benadering voor Nederlandse bedrijven om gezamenlijk mondiaal te opereren met een geïntegreerd sectoroverschrijdend aanbod, waaronder financiën. Het Flying Swans' Consortium bestaat uit vertegenwoordigers van de Nederlandse groente- en fruitsector, logistiek, de maritieme industrie en de Nederlandse ontwikkelingsbank.

Het initiatief heeft een tweeledig doel: het verbinden van opkomende markten aan de mondiale waardeketen en het creëren van een duurzame rol voor het Nederlandse bedrijfsleven om te participeren in lokale, regionale en Zuid-Noord handelsstromen.

Verbetering in koelketen
De ondertekenaars van de MOU hebben in dit specifieke traject tot doel om gezamenlijk verbeteringen door te voeren in het Zuid-Afrikaanse agro-logistiek systeem waarbij veel aandacht is voor een gesloten koelketen..

Over Fruit Zuid-Afrika

Fruit Zuid-Afrika is het medezeggenschapsorgaan van de vers fruit industrie in Zuid-Afrika.

Over Consortium Flying Swans

'Flying Swans' is een Nederlands consortium bestaande uit: Mercator Novus, ontwikkelaar van agro-logistieke concepten voor verbeterde efficiëntie; Frugi Venta, het vertegenwoordigend orgaan van de verse groenten en fruit sector dat met DPA samenwerkt in GroentenFruit Huis; Boskalis, een wereldwijde onshore en offshore service-infrastructuur provider, Havenbedrijf Rotterdam en FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank met als doel meerdere integrale programma's te faciliteren. Meer informatie: www.flyingswans.nl

Publicatiedatum: