Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

REWE: „100% hernieuwbare energie moet het doel zijn“

Enkele dagen voor de start van de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Parijs heeft REWE, Oostenrijks vooraanstaande levensmiddelhandelaar, aangegeven dat zij milieu-NGO's zoals Global 2000, Greenpeace en WNF wil ondersteunen bij hun plannen om voor het jaar 2050 compleet over te stappen op hernieuwbare energie. Als oprichter en lid van 'klima:aktiv pakt2020' draagt REWE International sinds vele jaren met omvangrijke maatregelen bij aan het bereiken van de Oostenrijkse klimaatdoelstellingen. De activiteiten van het bedrijf reiken van energie-efficiënte bouwtechnieken en de bevordering van E-mobiliteit tot aan het gebruik van wind- en zonne-energie.

"We wensen de Oostenrijkse deelnemers aan de klimaatconferentie in Parijs veel succes bij de realisering van hun doelen – vooropgesteld de wens van de milieuorganisaties om voor het jaar 2050 compleet overgestapt te zijn op hernieuwbare energie. Wij gaan ook de strijd aan tegen de klimaatverandering en zullen ook in de toekomst onze bijdrage blijven leveren," maakt Frank Hensel, bestuursvoorzitter van REWE International, duidelijk. Duurzaamheid is bij REWE International sinds 2008 een elementair onderdeel van de bedrijfsstrategie. Hiertoe tellen ook uiteenlopende maatregelen ter bescherming van het klimaat en het milieu, die in de afgelopen jaren voorgenomen werden. Alleen al het verlagen van het eigen energieverbruik vormt een belangrijke bijdrage aan het ontzien van bronnen. In het jaar 2014 bedroeg het stroomverbruik van REWE International evenveel als het jaarlijkse verbruik van 320.000 personen.

De REWE Group heeft zich ten doel gesteld om tot 2022 het stroomverbruik per vierkante meter verkoopoppervlak met 7,5% te reduceren (ten opzichte van het stroomverbruik in 2012). Bovendien heeft de REWE Group zich ertoe verplicht om haar uitstoot van broeikasgassen tot 2022 (ten opzichte van 2006) te halveren. Als lid van 'klima:aktiv pakt2020' volgt het bedrijf daarnaast de Oostenrijkse klimaatdoelstellingen in het kader van de EU-voorschriften op. Concreet betekent dit voor REWE International een reductie van 16% van de CO2-uitstoot (gemeten naar de nettoproductiewaarde), 21,6% van het energieverbruik (gemeten naar de omzet) evenals een aandeel van 63,5% hernieuwbare energiedragers aan het totale energieverbruik en 10,7% in het verkeer.
Publicatiedatum: