Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kleinere oogst door droge zomer

China: Gemberoogst Shandong -20%

De gemberoogst in Shandong loopt op zijn einde. "Wegens droogtes tijdens de zomer is de gemiddelde opbrengt per mu (1 mu = 0,07 hectare) ongeveer 20% minder dan verwacht. Ondanks dat er meer gember is geplant in dit seizoen wegens de hoge marktprijzen van 2014, is de totale opbrengst niet hoger dan die van vorig seizoen," legt Ricai Dong van Anqiu Sanhui Foods uit. Anqiu Sanhui Foods is een van de belangrijkste gemberverpakkers en -exporteurs in Anqiu in de provincie Shandong. "Wegens de waterschaarste in de zomer zijn de gemberstukken dunner en kleiner dan normaal. Aan de andere kant is de kwaliteit van de gember beter en kan de houdbaarheid langer zijn omdat het vochtgehalte lager is," zegt Ricai Dong.


Ricai Dong, directeur van Anqiu Sanhui Foods

Volgens Ricai Dong zijn er groeiende zorgen omtrent voedselveiligheid in China. Hierdoor is er sprake van de implementatie van strengere maatregelen voor voedselveiligheid. Telers kunnen alleen gewasbeschermingsmiddelen kopen van door de overheid aangewezen dealers. Om ervoor te zorgen dat de gember de maximumwaarde voor residuen niet overschrijdt, voeren de autoriteiten voor voedselveiligheid regelmatig controles uit. De gember wordt vernietigd als de maximumwaarde wordt overschreden. Wegens de strengere controles die dit seizoen worden toegepast, zijn er tot nu toe nog geen incidenten met betrekking tot voedselveiligheid gemeld. Biologische gember wordt steeds populairder in China en het areaal hiervoor is in de laatste jaren toegenomen. Anqiu Sanhui Foods heeft zijn eigen productiebasis voor biologische gember, die bestemd is voor export naar de EU.


Nieuwe gember wordt geoogst vlakbij Anqiu in de provincie Shandong 

Gemberprijzen variëren aan de hand van de verschillende maximumwaarden voor residuen, die toegepast worden om aan verschillende exportmarkten te leveren. Momenteel wordt gember bestemd voor de Europese markt verkocht voor 2,85 Yuan (€0,42) per halve kilo, wat minder is dan de prijs van het vorige seizoen. De prijs zal naar verwachting toenemen als de markt merkt dat de totale oogst dit jaar kleiner is dan vorig jaar. 

De stad Anqiu is een van de grootste exportbases voor gember in China. Van het geëxporteerde deel wordt 40% verscheept naar het Midden-Oosten, 20% naar Europa, 15% naar Japan en Korea, 15% naar de VS en 10% naar markten in Zuid-Oost-Azië.


Selectie en verpakking van de gemberoogst van 2015 bij de faciliteiten van Anqiu Sanhui Foods

Voor meer informatie:

Mrs Ricai Dong
Anqiu Sanhui Foods Co., Ltd.
www.sanhuifood.ent
Contact number: +86 536 4642717+86 536 4642717
Mobile: +86 13853607518+86 13853607518
Email: [email protected]

You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: