Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU beperkt AGF-import uit Ghana nog verder

In september beperkte de EU de import van groenten en fruit uit Ghana nog verder. Het exportvolume van het land is de laatste paar jaar sterk gedaald.

De meest recente maatregelen werden genomen vanwege de voedselveiligheid, nadat er bacteriële verontreiniging en resten van gewasbeschermingsmiddelen bij geïmporteerde producten waren aangetroffen. 'Business in Ghana' legt uit dat vanwege verkeerde teelt-, oogst- en opslagmethoden veel zendingen niet door de kwaliteitscontrole komen. In 1990 verscheepte het land nog 30 tot 40 ton groenten naar Europa. Dit jaar werd slechts 4 tot 5 ton uitgevoerd.

Ghana exporteert met name chilipepers, okra, pompoenen en aubergines. Gewoonlijk worden de grootste volumes chilipepers naar het Verenigd koninkrijk verscheept: zo'n 1.5 tot 3 ton per jaar. Voor 2007 werd jaarlijks voor €6,5 miljoen naar de EU uitgevoerd. Vorig jaar was dit bedrag echter gehalveerd.
Publicatiedatum: