Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transportbedrijven mijden Calais

Rellen bij de Calais. Wachttijden tunnel en ferries lopen op

Tholen - De poging van migranten om de Kanaaltunnel bij Calais te betreden, ontaardde woensdagavond in chaos. Nadat een Eritrese vluchteling werd aangereden door een Poolse bestelbus gingen migranten zowel de politie als vrachtwagens met stenen en stokken te lijf. Hierdoor waren de hulpdiensten genoodzaakt in te grijpen met traangas. Aan het eind van de avond waren er zes gewonden waarvan vier politieagenten en twee migranten.Wachttijd
De wachttijden voor de Eurotunnel lopen donderdagochtend rap op. Rond 09:30 uur is de wachttijd tot de check in zeker drie uur. De wegen rondom Calais staan helemaal vol. Daarom waarschuwt ook P&O Ferries dat er een flinke wachttijd van circa vier uur tot check in.

Tijdens een belronde langs AGF-transporteurs blijkt dat sommige bedrijven Calais inmiddels helemaal mijden en de wachttijden bij de Ferries voor lief nemen. Ook de chauffeurs van transportbedrijf Van der Gaag mijden Calais zo veel als mogelijk. Cees van der Gaag: "Vroeger reed 50% van de transporten via Calais. Nu gaat 82% via de Ferries. Afgelopen maand was dit zelfs 92%. Die acht procent die door de tunnel gaat, komt vanuit het Verenigd Koninkrijk. Gisteravond hadden we er een vrachtwagen rijden maar die is met een vertraging van drie uur rustig door de onlusten geslopen. Vandaag rijden er gelukkig geen vrachtwagens via de tunnel."Publicatiedatum:
Auteur:
©