Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Veenvliet:

"Dooie week in fruithandel, maar geen klagen over laatste maanden"

Tholen - In de fruithandel is het momenteel rustig. "Deze periode is het nooit zo wild, maar de koude en regenachtige laatste drie dagen zijn de grootste boosdoener", vertelt André Veenvliet van de gelijknamige groothandel uit Breda. "Maar als we de laatste week vergeten, mogen we niet klagen over de laatste maanden."

Volgens de groothandelaar is het deze weken altijd stilletjes in de handel. "December is voor de fruithandel niet zo'n spectaculaire maand. Meestal is er even een opleving richting Kerst, maar door al die vrije dagen verkoop je per saldo niet zoveel meer. Na Kerst volgt er traditioneel weer een dooie week en in januari zal de vraag wel weer aantrekken.""De prijzen voor hardfruit zijn net iets te laag en daardoor wordt het goede fruit een beetje achter gehouden. De prijzen van Elstar bijvoorbeeld variëren van de 30 tot 70 cent en daar zit van alles tussen, afhankelijk van de kwaliteit, hardheid en kleur. Voor de eerste pluk Elstar beur je redelijk geld, maar dat is met de tweede en derde pluk net anders", vertelt André.

"Ook de perenverkoop staat onder druk, de export is net even wat minder en de binnenlandse handel is helemaal rustig. Of er nog fruit in positieve zin uitsteekt? De aardbeien zijn duur, maar dat is een kwestie van vraag en aanbod. Er zijn heel weinig aardbeien beschikbaar en de vraag ligt net even wat hoger."

Voor meer informatie:
Fa. Veenvliet
IABC 5216
4814 RA Breda
Tel: 076-5215098
[email protected]