Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
april 2016 in Antwerpen

Belgische AGF-sector organiseert tomatenconferentie

Tholen - Van 13 tot en met 15 april 2016 zal een internationale tomatenconferentie plaatsvinden in Antwerpen. Het thema is: 'Tomatoes, trends towards 2020'. "In de Belgische tomatenteelt wordt sterk de nadruk gelegd op kwaliteit. Daarom zijn we blij om de internationale tomatenconferentie aan te kondigen", vertelt Ilse Ceulemans van LAVA, één van de organisatoren.Ook de tomaten in de kijker

De eerste vergadering voor het evenement was eind 2014 na het congres over bladgewassen. "Toen werd er binnen de sector geopperd dat het tijd is om ook de tomaten en alle ontwikkelingen binnen die productgroep eens in de kijker te plaatsen en erover te netwerken."

Ilse geeft aan dat de organisatoren momenteel het programma nog aan het vullen zijn met diverse sprekers. "Het congres begint op woensdag 13 april 2016 in de middag met een plenaire zitting. Nadien wordt het programma opgesplitst in een wetenschappelijk luik en een commercieel gedeelte waarbij deelnemers kunnen kiezen welk programma ze wensen te volgen. Er zal worden gefocust op tomaten voor de versmarkt. Zowel de productie en consumptie van tomaten in de wereld komen aan bod, evenals thema's zoals duurzaamheid, innovatie en trends. Woensdag en donderdag worden er tal van presentaties gegeven en donderdag wordt plenair afgesloten door een trendwatcher. Vrijdag worden rondritten georganiseerd naar veilingen, proeftuinen en praktijkbedrijven. We kunnen om en bij de 300 à 350 personen ontvangen."

www.tomatoconference2016.be

Website: www.tomatoconference2016.be
Locatie: Radisson Blu te Antwerpen

De organisatie is in handen van : LAVA, VCBT, BelOrta, Veiling Hoogstraten, REO Veiling, Proefstation voor de Groenteteelt te Sint-Katelijne-Waver en het Proefstation Hoogstraten.