Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste exemplaar voor Kees de Ruijter

Boek beschrijft geschiedenis van tuinbouw en groenteveiling in Pijnacker

In Grandcafé De Drie Heeren aan de Oostlaan in Pijnacker is vanavond het boek Historie tuinbouw en groenteveiling Pijnacker en omstreken gepresenteerd. Het boek is een initiatief van Stichting Cultuursupport Pijnacker-Nootdorp. Auteur en groot tuinbouwkenner Aad Tas heeft de afgelopen maanden veel onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de oude veiling van Pijnacker. Co-auteur Sjaak Oudshoorn tekende daarnaast vele boeiende verhalen op uit de bewogen tuinbouw geschiedenis. Gerard Nijboer heeft het boek opgemaakt en de eindregie was in vertrouwde handen van Erik Bevaart, de voorzitter van Stichting Cultuursupport Pijnacker-Nootdorp.


Foto door Martijn Mastenbroek

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Kees de Ruijter, voormalig voorzitter van de veiling van Pijnacker en Truusje Ruinard van der Horst, weduwe van de oude veilingmeester. De Ruijter sloot in 1982 de deuren van de veiling waarna er op deze locatie een nieuwbouwwijk uit de grond werd gestampt: het huidige Veilingterrein.

Het boek is voor 29,95 euro (excl. verzendkosten) te bestellen via ebevaart@gmail.com.

Bron: Telstar/Martijn Mastenbroek


Publicatiedatum: