Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Staatssecretaris van Dam:

"Ik geloof niet in veel voor weinig"

Staatssecretaris van Dam van Economische Zaken gelooft niet in een model van een hoge productie tegen zo laag mogelijke kosten voor de land- en tuinbouw. "Daar waren we altijd goed in, maar andere landen zullen daar op termijn beter in blijken. Nederland moet gaan voor een product van hoge kwaliteit dat duurzaam wordt geproduceerd." Van Dam zei dat tijdens het jubileumdiner van Boerderij 100 Jaar.Van Dam ziet dat veel mensen geneigd zijn voor goedkoop voedsel te kiezen. "De mensen die gaan voor de kiloknallers leggen daarmee een enorme druk op de voedselproductie. Ergens moeten die twee werelden van consumenten, van mensen die gaan voor kwaliteit en de groep mensen die gaan voor goedkoop voedsel bij elkaar komen", zegt Van Dam.

Van Dam wil de land- en tuinbouwsector als staatssecretaris van Economische Zaken extra ondersteunen, bovenop het bestaande beleid om innovaties te stimuleren. Hoe hij daar precies invulling aan gaat geven, kan hij nog niet zeggen, daarvoor is hij nog te kort geleden benoemd, vindt hij. "Maar het is wel de richting waar ik op wil."

Lees de volledige speech op de Facebookaccount van Martijn van Dam.
Publicatiedatum: