Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brookshire beëindigt verkoopproces | SuperValu herwint toppositie

Lidl begint bezorgdienst in thuismarkt

SuperValu herwint toppositie in supermarktsector
Nieuwe informatie van Kantar Worldpanel laat zien dat SuperValu een marktaandeel van 24,6% had in de Ierse supermarktsector gedurende de 12 weken tot 8 november. Het marktaandeel van Tesco was 24,1%. SuperValu stond eerder dit jaar al aan kop en zorgde daarmee ervoor dat voor het eerst in 10 jaar dat Tesco niet de grootste Ierse retailer was. Tesco behaalde echter snel oude toppositie, die het bedrijf vasthield tot deze maand. (independent.ie)

Lidl koopt leveringsdienst Kochzauber
Lidl imiteert het concept van Amazon Fresh in zijn thuismarkt, door middel van de overname van de startup Kochzauber, een bezorgingsdienst die lijkt op HelloFresh. Lidl heeft geen bedrag bekend gemaakt. Volgens een woordvoerder wordt het bestellen van receptendozen via thuisbezorging een groeiende markt in Duitsland. "Het beantwoordt aan de consumentenvraag naar het kunnen koken van heerlijke maaltijden met verse ingrediënten, zonder daarvoor boodschappen te hoeven doen. Kochzauber heeft al een sterk assortiment met een geweldig potentieel voor ontwikkeling binnen deze groeiende markt." Lidl heeft momenteel geen thuisbezorgingsdienst en de overname van Kochzauber geeft het bedrijf een basis in e-commerce. (marketingmagazine.co.uk)

Brookshire Grocery beëindigt verkoopproces
Brookshire Holdings, het moederbedrijf van de in Louisiana gevestigde supermarktketen Brookshire Grocery heeft onlangs aangegeven niet langer de mogelijkheden te verkennen van een eventuele verkoop van de supermarktketen. Het bedrijf overwoog een verkoop met een waarde van meer dan $1 miljard (€940 miljoen) inclusief schuld. Brookshire zei dat het samenwerkte met investeringsbank JPMorgan Chase & Co aan een veiling die al grotere bedrijven in dezelfde sector had aangetrokken, zoals Albertsons. Brookshire maakte niet bekend waarom het verkoopproces is stopgezet. (Reuters)

Japanse supermarktomzet fragiel, maar gaat vooruit
De supermarktomzet in Japan steeg lichtelijk jaar-op-jaar, waarmee aangegeven wordt hoe fragiel het economisch herstel in het land is. De cijfers laten echter ook zien hoe ze wegtrekken van inkrimping als gevolg van de verhoging van de omzetbelasting van vorig jaar. De supermarktomzet steeg met 2,8% in oktober jaar-op-jaar. In september steeg deze met 2,9%. (ft.com)

Waitrose meldt vroege omzetstijging wegens kerst
Waitrose zei dat de totale omzet met uitzondering van olie vorige week met 4,7% gestegen was ten opzichte van vorig jaar. De reden is dat consumenten goed reageerden op de meest recente kerstgerelateerde marketingcampagne. Volgens Waitrose ging ook de online omzet naar aanleiding van een promotie met een sprong van 26,1% omhoog. (talkingretail.com)

Monoprix opent honderdste franchisewinkel in Frankrijk
Franchise-magazine.com meldt dat Monoprix zijn honderste franchisewinkel heeft geopend. Het betreft een Monop'daily en is de eerste winkel die is geopend in een geprivatiseerde, professionele setting. Deze setting is een nieuwe markt die nu onderdeel is van de franchise-ontwikkelingsstrategie. Het aantal franchise-winkels (10% van het totaal in 2011) is verdriedubbeld in de laatste vijf jaar, van 20 in 2009 naar 60 in 2012, door naar 79 in 2013. 

Rusland: Retail was de meest dynamische sector
De lijst van de 50 snelst groeiende Russische bedrijven wordt gedomineerd door de retailsector, zo meldt retail.ru. RBC Media Group stelde de lijst samen met betrekking tot 2011 tot 2014. De samenstelling is radicaal vernieuwd: 37 van de 50 bedrijven zijn nieuwkomers. 15 van de 50 bedrijven waren actief in retail. Van de grote supermarkten nam Magnit de hoogste plaats op nummer 18. Maksima, dat de Familia-keten beheert, stond op de 28ste plaats. Dixi bevond zich op de 31ste positie. De Siberische retailer Hollifund nam de 34ste positie in, gevolgd door Lenta op plek 37. Op de 48ste plaats stond TD Intertorg, dat verantwoordelijk is voor de Narodnaya 7YA SemYa-winkels, IdeYa-supermarkten en voor Spar in het noordwestelijke federale district. Ook is TD Intertorg de eigenaar van de Amatus-supermarkten in Moskou.

Australië: Woolworths vraagt Corbett om advies
Voormalig Woolworths-directeur Roger Corbett is aangenomen als adviseur voor de raad van bestuur van Woolworths. Het in zwaar weer verkerende bedrijf maakte onlangs de benoeming van Roger Corbett bekend en zei dat hij als mentor zal fungeren voor de senior managers. Ook zal hij de raad adviseren met betrekking tot de prestaties van het bedrijf en over de manieren om die te verbeteren. (news.com.au)

Jumbo begint proef met thuisbezorging
Jumbo is begonnen met een proefperiode voor thuisbezorging van online bestellingen in Utrecht, na een periode van speculatie over waar het bedrijf zou beginnen met het aanbieden van deze dienst. (igd.com)

Coles financiert hypermoderne teeltkas in Clyde
Een kruidenteeltbedrijf in Clyde krijgt een rentevrije lening van AU$430.000 (€291.000) van het Coles Nurture Fund om een hypermoderne hydroponische teeltkas te bouwen en om te investeren in duurzame teeltmethodes. (weeklytimesnow.com.au)

SPAR breidt City-format uit, moderniseert andere winkels
SPAR is van plan te investeren in zijn City-winkelconcept in Nederland, om zo zijn aanwezigheid uit te breiden tot 30 winkels in 2018. In november 2015 waren er nog 20 vestigingen. (igd.com)

Ekoplaza vernieuwt online service
Ekoplaza, een retailketen met 73 vestigingen en een focus op biologische producten, is begonnen met gratis levering van online bestellingen in de omgeving rond Eindhoven, Uden, Veghel en Veldhoven. (igd.com)

Derde Metro Cash & Carry geopend in Rostov
Metro Cash & Carry heeft onlangs zijn derde groothandelszaak geopend in Rostov-on-Don, zo meldt 163gorod.ru. De winkel heeft een oppervlak van 9.000 m2 en de investering van het project bedroeg €22 miljoen. Hiermee wordt deze vestiging een van de belangrijkste in de stad.

Lidl benoemt nieuwe directeur in Kroatië
De Kroatische tak van Lidl gaat een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur krijgen per 4 december. Boris Lozić, is momenteel een lid van de raad van bestuur van Lidl in Zwitserland, die verantwoordelijk is voor sales. Hij gaat de huidige voorzitter vervangen van de raad van bestuur van Lidl Hrvatska. De huidige voorzitter Boris Lukšić stond voor twee jaar aan het hoofd, maar gaat nu een positie bekleden in de raad van bestuur van Kaufland International, binnen het moederbedrijf Schwarz Group. (esmmagzine.com)

Supermarktsector wordt steeds inclusiever
Klik hier om het artikel te lezen. 


Kunnen online supermarkten het perfecte e-commerce-assortiment samenstellen?
Klik hier om het artikel te lezen. 
Publicatiedatum: