Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Evelina-areaal in Duitsland breidt uit

In september begint traditioneel het oogstseizoen van alle appelrassen in Duitsland. Ook het clubras Evelina wordt aan het begin van de herfst op alle plantages geoogst en aansluitend bij koele temperaturen opgeslagen. Het nog jonge ras wordt sinds 2007 in heel Duitsland op inmiddels in totaal 210 hectare geteeld. Met een geprognosticeerde oogt voor 2015 van 7.000 ton groeit de opbrengst met name op de jonge plantages gestaag verder.

De oogst is in drie fases onderverdeeld om op elk moment de typische rode kleur van de Evelina te kunnen garanderen. Men haalt steeds de meest rode appelen van de boom, zodat de overige appelen voldoende plaats hebben om verder uit te kleuren. De Evelina-appel is ontstaan uit de traditionele, aromatische Pinova appel – zelf een geslaagde kruising tussen de rassen Golden Delicious en Clivia – en overtuigt bij elke hap met haar frisse en aromatische smaak. De smaak kan omschreven worden als heerlijk zoet, maar desondanks met een licht zuur tintje.

De oogst van Evelina duurt in heel Duitsland tot uiterlijk eind oktober. Dankzij strenge controles tijdens alle fases – van de teelt tot aan de oogst – kan de Evelina als kwaliteitsproduct direct naar de levensmiddelenhandel gebracht worden.

"Dankzij haar unieke schil en vaste consistentie blijft de knapperige versheid en de unieke smaak echter lange tijd behouden. Zo smaakt de appel altijd als vers geplukt", verklaart Evelina Deutschland GmbH.

In het voorjaar van 2016 worden er in heel Duitsland nieuwe Evelina-bomen geplant om het Evelina-project verder uit te breiden. In dit jaar werden er al nieuwe bomen in Sachsen, Sachsen-Anhalt, Brandenburg en Baden-Württemberg geplant. Daarmee wordt de appel in alle relevante Duitse fruitteeltgebieden volgens de modernste standaard geteeld en verzorgd.

Contactadres:
Evelina
Tel:+49 3341/49877-450
[email protected]
www.evelina-deutschland.de
Publicatiedatum: