Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lies den Ouden, Liedo:

"VS interessante markt voor knolselderij"

Tholen - De vraag naar knolselderij is momenteel erg rustig. "Aan het begin van het seizoen vroeg Polen veel naar knolselderij in verband met de droogte, maar nu het daar weer geregend heeft is bij ons de vraag vanuit Polen maar minimaal", vertelt Lies den Ouden van Liedo uit Roosendaal, die benadrukt dat hij maar een kleine spelers is in de totale handel. "Prijzen bij de boer liggen rond de 24 cent, maar je moet ook je verkoopprijzen kunnen maken.""Het gros van onze export gaat momenteel naar de Verenigde Staten. Daar hebben we toch inmiddels aardig wat klandizie, waar we haast wekelijks knollen heen sturen. Ook voor de toekomst lijkt dit een interessante markt", vertelt Lies. De kwaliteit van de knollen noemt hij over het algemeen goed, maar wel sterk wisselend. "Op het ene perceel vallen ze klein en elders komt er weer 100 ton van een hectare."

Hoe de markt zich verder ontwikkelt, valt volgens de knolselderijhandelaar moeilijk te voorspellen. Normaal leeft de handel rond de feestdagen altijd op, maar het is nu wel erg rustig. Ik hoop dat er nog wat drukte komt voor de Kerst!"

Voor meer informatie:
Liedo BV
Vijfhuizenberg 105A
Tel 016 55 63 700
4708 AJ Roosendaal
Fax 016 55 63 363
[email protected]
www.liedo.nl