Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rusland stuurt zendingen terug

Turkse AGF-export is afgenomen

De Turkse export van AGF is in de afgelopen jaren afgenomen. De beweringen over de doorverkoop van geretourneerde export op de binnenlandse markt moet volgens de directeur van de Turkish Association of Agriculturalists (TZD), İbrahim Yetkin, worden onderzocht.AGF ter waarde 1,4 miljard euro werd in de eerste negen maanden van 2014 geëxporteerd, maar dit cijfer daalde in dezelfde periode van dit jaar tot 1,2 miljard euro, zo stelde Yetkin in een schriftelijke verklaring. 

Hij merkte ook op dat vier ton granaatappelen en 20 ton tomaten terug werden gestuurd van Rusland naar Turkije. Rusland claimde dat (gevaarlijke) insecten zich in de verse groenten en fruit bevonden. Op basis van dezelfde argumentatie stuurde Rusland onlangs 23,5 ton tomaten en 23 ton grapefruit terug naar Turkije. Volgens Yetkin moeten deze gevallen onderzocht worden.

Bron: hurriyetdailynews.com
Publicatiedatum: