Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overaanbod tomaten in Europa

"Er zijn veel nieuwe spelers op de markt die het fragiele evenwicht van deze business nog niet begrijpen," stelt Philippe Puech van Idyl uit Frankrijk. "Momenteel heeft de markt het zwaar. Dit is vooral het gevolg van overproductie tijdens de herkomstveranderingsperiode."

"De prijzen zijn momenteel zeer laag, behalve voor kwalitatief hoogwaardige producten, waar de prijs niet de enige manier is om jezelf te onderscheiden van de concurrentie", aldus Puech. "Spanje is ook de grootste concurrent voor ons." Waar veel binnenlandse en buitenlandse producten beschikbaar zijn, liggen de prijzen dit seizoen, dat in oktober begon en naar verwachting tot het midden van mei doorloopt, laag.

Idyl is onderdeel van de Puech Group, die de afgelopen 40 jaar betrokken is geweest bij de groeiende activiteiten in Marokko. De producent heeft in Marokko 250 hectare voor de tomatenteelt, als ook partnerships met belangrijke Marokkaanse tomatenexporteurs voor de Europese markt. Ronde tomaten domineren het productaanbod domineren, maar er zijn nu veel meer rassen beschikbaar, zoals kers- en trostomaten.

Voor meer informatie:
Philippe Puech
Idyl
[email protected]
Publicatiedatum: