Een reeks van nieuwe kastomaten zijn in 2015 geïntroduceerd door de Canadese producent Westmoreland-TopLine Farms. De pakketten werden vorige maand op de PMA Fresh Summit gepresenteerd.

Zoete smaak
Twee van de nieuwe producten zijn de bruine en Heirloom-tomaten: de 'erfstukken'. "De Browns bevatten een verrassend zoete smaak, net als de erfgoedtomaten," stelt Jimmy Coppola van Westmoreland-TopLine Farms. Een ander uniek aspect is de kleur. De Brown brengt een bruine kleur met groene en rode tinten, terwijl de Heirloom-tomaten uit een mix van vijf soorten bestaan, variërend in kleur van rood, gestreept, geel, groen gestreept, paars, oranje gestreept en bruin.


Jimmy Coppola van Westmoreland-TopLine Farms toont Browns en Heirloom-tomaten

Milieuvriendelijke verpakking
Consumentenonderzoek speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de bruine en Heirloom-tomaten, maar de vraag van retailer was een andere factor. "Onze retailpartners zijn voortdurend op zoek naar verschillende items die consumenten op een regelmatige basis kopen," aldus Coppola. Zowel bruine als de Heirlooms werden reeds in bulk geleverd, maar zijn nu beschikbaar in een kleinere milieuvriendelijke verpakking. "We zien een toenemende vraag naar beide items," stelt Coppola. "Consumenten zijn op zoek naar nieuwe items en de tijd zal uitwijzen of deze rassen in verbruik en smaak vergelijkbaar zijn met traditionele tomaten. Momenteel kunnen we echter niet voldoen aan de vraag, dus de vooruitzichten zijn geweldig," verklaart Coppola.Toegenomen vraag
De nieuwe verpakking is 100 procent recyclebaar en past in het duurzaamheidsplan van de Westmoreland-TopLine Farms om haar ecologische voetafdruk te verminderen door de hoeveelheid plastic in zijn productlijn te vervangen door papier. "Met de nieuwe verpakking is de consumptie toegenomen. De reactie van consumenten is zeer positief." Andere nieuwe producten van Westmoreland-Topline Farms, die in 2015 werden geïntroduceerd, zijn de gemengde, gekleurde TOV-tomatenpacks, gourmet Roma-tomaten in rood en oranje en een (mini)snijmachine voor tomaten.

Voor meer informatie:
Jimmy Coppola
Westmoreland-TopLine Farms
Tel: (+1) 519-322-2351 , ext.247 
jimmyc@westmorelandsales.com
www.toplinefarms.com