Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar blauwe bessen neemt toe in Azië

De groeiende vraag naar blauwe bessen draagt bij aan een sterke markt in die regio. Door het beperkte aanbod zijn de prijzen nog sterker geworden.



"Het aanbod uit Chili en Argentinië komt vrij laat in Azië aan wegens de weersomstandigheden in Zuid-Amerika," zei Andrés Armstrong van de Chileense Blauwe Bessencommissie. "Chili herstelt langzaam zijn volumes en elke week groeit het aanbod wat meer, maar er is niet genoeg fruit in de Aziatische markt." China en Zuid-Korea zijn de grootste markten in Azië, maar zijn ook de plekken waar er nog steeds een beperkte toegang in de markt naar Zuid-Amerikaanse blauwe bessen toe is.

"Met de groeiende vraag en het beperkte aanbod zullen de prijzen omhoog gaan," zei Andrés. Hij voegde toe dat de prijzen ook stijgen in verscheidene andere markten op de wereld, hoewel de wisselkoers van de euro Europa momenteel niet zo'n aantrekkelijke optie voor export maakt.

Voor meer informatie:
Andrés Armstrong
Chilean Blueberry Committee
Tel: +56 224 724 783
aarmstrong@asoex.cl
www.chileanblueberrycommittee.com

Publicatiedatum: