Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toenemende belangstelling voor Amerikaanse okra

Er is nog maar weinig bekend over Amerikaanse okra en zijn voedzame en helende eigenschappen, maar recente onderzoeken hebben aangetoond dat okra een aantal gunstige eigenschappen heeft die kunnen helpen bij bijvoorbeeld de behandeling van diabetes, het in toom houden van je cholesterol of het verbranden van calorieën om zo gewicht te verliezen.

Deze recente gegevens hebben de exotische plant in een gunstig daglicht gezet, waarvan de bedrijven die met okra werken kunnen profiteren. Zo ook Exoticfarm SRL, een bedrijf dat in de jaren '90 werd opgericht in de Dominicaanse Republiek en dat zich richt op de import en export van plantaardige exotische producten.Exoticfarm SRL heeft zichzelf in korte tijd op de wereldkaart gezet door te exporteren naar de Verenigde Staten, Canada en delen van Europa. Een deel van het succes is te danken aan de hoge kwaliteit van de voedingsproducten die het exporteert, aan de strikte controles tijdens het verpakkingsproces en aan de grote arbeidspassie van de werknemers.

Voorzitter van het bedrijf Eddie Martínez richt zich al jaren op de okramarkt en besloot in 2013 de BPA-toepassing te lanceren om okra en andere exotische producten te lanceren op de plekken waar er vraag naar is. Dit heeft Exoticfarm tot een pionier op de markt gemaakt, waardoor het zich kan uitbreiden met exportroutes naar Rusland en West-Europa.Dankzij de grote logistieke capaciteit, die zorgt voor dagelijkse luchtzendingen naar de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Europa en die een negendaagse maritieme route naar de Rotterdamse haven mogelijk maakt, bevindt de firma zich in de gunstige positie om verse okra te exporteren naar verschillende bestemmingen wereldwijd.

Op dit moment is er ongeveer 500 hectare aan Amerikaanse okra klaar voor de oogst en export. Het feit dat het bedrijf een betere transportlogistiek heeft geïmplementeerd om z'n goederen te vervoeren, zal ongetwijfeld het verschil maken ten opzichte van de verkoop in andere landen, zoals Honduras of Nicaragua.

Exoticfarms zal van november tot juni 300.000 dozen exporteren en dit aantal zal tussen 2016 en 2017 nog toenemen met ongeveer 50% per jaar.

Voor meer informatie:
Eddy Martinez
Exoticfarms S.R.L.
Sabaneta, La Vega, Dominicaanse Republiek
T: (809) 824-0917
www.exoticfarmsrl.com

César Pérez
Skype: cesardominico
M: (809) 376-1508
Publicatiedatum: