Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU importeert meer Marokkaanse tomaten

Volgens informatie van de Europese Commissie kwam de import vanuit Marokko naar de EU in oktober van dit jaar neer op 27.687 ton. Dat is 20% meer dan de import in dezelfde periode van 2014. Volgens deze informatie heeft de import uit Marokko de preferentiƫle contingenten bijna verdubbeld in oktober, die in het handelsverdrag tussen de EU en Marokko werden vastgesteld op 14.700 ton.

Er wordt verwacht dat de import veel hoger zal worden omdat Marokko volgens de voorwaarden van het verdrag de Europese Commissie te kennen heeft gegeven dat de export in oktober neer zal komen op 37.635 ton.

Het FEPEX benadrukt de noodzaak van de toepassing van het handelsverdrag tussen de EU en Marokko. Het handelsverdrag voorziet in maatregelen voor de tomatensector zodat de traditionele Marokkaanse tomatenexport constant blijft en ontregeling van de markt wordt vermeden. Momenteel zit de tomatensector in een serieuze crisis wegens de lage prijzen in alle categorieƫn.

Bron: fepex.es
Publicatiedatum: