Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europa steunt opnieuw VLAM-campagnes groenten en fruit

Vanaf 2016 kan VLAM opnieuw rekenen op Europese steun voor de binnenlandse melkcampagne en een exportprogramma voor verse groenten en fruit. Europa financiert de helft van het programma, zodat VLAM in totaal 2,45 miljoen euro aan subsidies kon binnenhalen. Europa keurde vorige week opnieuw 33 promotieprogramma's goed. 20 hiervan willen de consumptie van landbouwproducten op de Europese markt bevorderen en 13 programma's zetten in op een ruimere export naar landen buiten de Europese Unie. Europa legde bij deze subsidieronde de focus op producten die getroffen zijn door recente marktproblemen. Ook VLAM kan opnieuw rekenen op Europese subsidies en kreeg twee programma's goedgekeurd, namelijk voor zuivel en voor verse groenten & fruit.

Verse groenten en fruit
Voor verse groenten en fruit zet VLAM extra in op de exportpromotie. Momenteel loopt er reeds een programma 'derde landen' met Europese steun. Dankzij de goedkeuring van het nieuwe programma kan VLAM een mooi vervolg voorzien op de verre markten. Naast de bestemmingen die VLAM reeds eerder bewerkte, zoals Noord-Amerika, Japan, Rusland en het Midden-Oosten, schenkt het nieuwe programma de volgende drie jaar ook aandacht aan Kazachstan en India. Dit programma werd begroot op 1,15 miljoen euro, waarbij Europa opnieuw de helft van het budget voorziet. 
Publicatiedatum: