Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Klanten uit Molenbeek komen minder vaak"

Aanslag Parijs deels oorzaak rustige handel Brussel

Tholen - Het is erg rustig in de AGF-handel in Brussel. Volgens Frank Valckenier van Valckenier van Valckenier is dat zowel op Mabru als het invoercentrum het geval. "Traditioneel is het altijd wel rustiger in november. Daarnaast kun je ook merken dat de verschrikkelijke gebeurtenis in Frankrijk vorig weekend ook invloed heeft op de verkoop. Het zal niet de hoofdoorzaak zijn, maar het speelt zeker een rol. Goed voor de handel is het sowieso niet."Molenbeek

Hij vervolgt: "Ik heb tamelijk wat klanten uit Molenbeek en omstreken en die komen nu ook niet of minder vaak. Het schijnt dat mensen daar ongeruster zijn en toch liever zo min mogelijk buiten komen. Een deel van ons cliƫnteel is marktkramer en van hen horen we dat ze ook bitter weinig klanten hebben."

De novembermaand is altijd wel een mindere maand voor Valckenier. "Er wordt wel wat verkocht, maar kleinere hoeveelheden. Het kleinfruitseizoen is natuurlijk ook zo goed als gedaan en dat is een van onze hoofdspecialiteiten. Qua prijzen liggen de peren op dit moment wel goed. Vooral de dikke houden hun prijs. Er is een verschil tussen de kleinere maten. De appelprijs is vrij normaal." Momenteel biedt de handelaar ook zachtfruit uit het buitenland. "We hebben bijvoorbeeld Spaanse frambozen en ook de blauwe bessen zijn import. De aardbeien zijn nog Belgisch en die zullen we ook verkopen tot Kerst."

Voor meer informatie:
Valckenier BVBA
Frank Valckenier
Kerkhofstraat 10
1760. Roosdaal-Pamel
Tel: +32 475-682125

Magazijn Mabru
Quai des Usines 22-23 Halle E
Tel: +32- (0)2 241 50 54
www.mabru.be