Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Steeds meer aubergines en paprika

"De vraag is zwak tegenover een overvloedig aanbod en er komt meer volume uit Spanje", legt een groothandelaar van Bologna's Caab uit over de paprika- en auberginemarkt. "De meeste paprika's komen uit Spanje en Nederland met prijzen tussen €1 en €1,50 per kg."


De groothandelsmarkt in Bologna (Archieffoto)

"Aubergines komen uit Zuid-Italië en Spanje. Kasgroenten uit Sicilië worden tegen hoge prijzen verkocht en kunnen niet met de Spaanse concurreren, die voor 80 cent/€1 per kg worden verkocht. De afname is echter nog steeds traag."

Een andere groothandelaar voegt eraan toe dat "Siciliaanse groenten duur zijn en die uit Spanje in feite van betere kwaliteit. Wij verkopen Spaanse aubergines voor €1,20-1,40/kg en Siciliaanse voor €2/kg."


De Caab, il Centro Agro Alimentare di Bologna (Archieffoto).


Hetzelfde gebeurt in Verona. Davide Pizzeghella, eigenaar van Co.Fra.: "Het Nederlandse aubergineseizoen is voorbij en ook het paprikaseizoen is aan het einde, zodat de aanvoer kleiner is. Aan de andere kant nemen de volumes uit Spanje toe, net als de beschikbare variëteiten. Zij zullen rond 20 november de volle productie ingaan en lopen tot maart."


Veronamercato, de groothandelsmarkt in Verona (Archieffoto).


"De hoeveelheden zijn voldoende om de vraag te dekken, dus zijn de prijzen laag. Paprika's uit Spanje en Nederland worden verkocht tegen €1-1,30/kg. De situatie was een paar weken geleden anders, maar dit veranderde toen Spanje meer begon te produceren."

Alles hangt op dit moment van het weer af. "Bij een warme winter zullen er veel groenten beschikbaar zijn en zullen de prijzen lager zijn. Met een koudere winter neemt het volume af en zullen de prijzen stijgen."

Publicatiedatum: