Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru breidt zachtfruitareaal uit met 30.000 ha

"Vanwege de stijgende wereldwijde vraag naar zacht fruit, zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien, zal Peru het zachtfruitareaal met tot 2021 met 30.000 hectare uitbreiden," vertelt Alfonso Velasquez, directeur van Sierra Exportadora. Dit bedrijf legt zich sinds 2011 toe op de teelt van zachtfruit voor export.

"We verwachten dat we het tegen het jaar 2021 het zachtfruitareaal met zo'n 30.000 hectare uitgebreid zullen hebben. Ook de hooglanden van Peru zullen hier voor gebruikt worden." Velasquez legt uit dat de regering de teelt van zachtfruit steunt met een speciaal programma waarbij er een voorrangsbeleid is voor kleine, middelgrote en grootschalige telers en waarbij ook de plattelandsbewoners betrokken worden.

Voor 2021 hoopt Velasquez dan ook een cranberry-areaal van 7.000 hectare gerealiseerd te hebben. Ook hoopt hij de frambozenteelt, die voornamelijk in handen is van kleine telers, op peil te houden. "De internationale vraag naar frambozen is groot. Wereldwijd bedraagt de productie hiervan ruim 200.000 ton. Chili heeft een frambozenareaal van 0,6 hectare. Wij willen een frambozenareaal van een hectare realiseren," aldus Velasquez.
Publicatiedatum: