Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alexis Mul, Ibergarlic

"Hogere prijzen Spaans knoflook waren ook hard nodig"

Tholen - De markt voor Spaans knoflook is totaal verschillend met de afgelopen twee jaar. "Het aanbod is een stuk lager en de knoflook is behoorlijk duur dit jaar. Maar nu lijkt het of de telers alles willen terugverdienen wat ze de laatste vijf jaar verloren hebben. Iedereen zit op zijn knoflook, in afwachting van verdere prijsstijgingen. Ook de Chinese knoflook is flink aan het stijgen in prijs", vertelt Alexis Mul van Ibergarlic uit Montilla (Cordoba).

"Vanuit Argentiniƫ zal er eveneens weer een lage aanvoer zijn, dus er is alle ruimte voor Spaans knoflook op de markt", verwacht Alexis. De belangrijkste afnemers van Spaanse knoflook zijn supermarkten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavische importeurs, maar ook veel andere klanten van Noord-Europese markten prefereren tegenwoordig weer het Spaanse product. "Zo komen bijvoorbeeld ook weer Duitse klanten terug, die de dikke 5 kg knoflook uit Spanje weer prefereren boven de goedkope Chinese.""Chinese knoflook ziet er prachtig uit, maar kan niet tippen aan de smaak van de Spaanse. De Spaanse knoflook is kwalitatief beter, langer houdbaar en met name de rode Morado-knoflook heeft een veel sterkere smaak", vertelt Alexis. De Spaanse oogst gaat begin mei van start met knoflook van Chinees zaad, gevolgd door de Spaanse witte knoflook en de Morado-knoflook in de tweede helft van juni, waarna het product jaarrond opgeslagen kan worden."

De hogere prijzen die momenteel voor de knoflook gemaakt worden, waren volgens Alexis ook hard nodig. "Met name grote producenten hebben de laatste jaren heel veel geld verloren. Het zou mooi zijn als er weer een vaste bodem in de markt komt voor een normale marktbalans. De prijs van Chinese knoflook is lang kunstmatig laag gehouden. Nu ligt de kiloprijs tot 60 cent hoger in vergelijking met een half jaar geleden. Dat geeft de burger weer moed!"

Voor meer informatie:
Alexis Mul
Ibergarlic S.L.
Ctra. Co 4207 Km, 0,5
14550 - Montilla (Cordoba)
Spanje
Tel: +34 957 664316
Fax: +34 957 653240
[email protected]
www.ibergarlic.com