Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
papaja

Minder aanbod en stabiele papajaprijzen

"Afgelopen week waren er maar weinig papaja's op de markt", zegt Zlatko Ertl van het Duitse bedrijf Richard Ostermeier GmbH. "De geleverde hoeveelheid was van leverancier tot leverancier verschillend. Terwijl sommigen momenteel slechts weinig tot helemaal geen papaja's kunnen leveren, zijn anderen in staat hun waren zonder problemen naar Europa te sturen."


Zlatko Ertl van Richard Ostermeier GmbH

Zijn papaja's neemt de groothandelaar het hele jaar door van Brazilië af. "Onze papaja's ontvangen we alleen per luchtvracht. Zo zijn de papaja's binnen 24 uur bij ons", zegt Zlatko. "Scheepswaren zijn gewoon te lang onderweg."

"Alleen de hoeveelheid die we ook daadwerkelijk nodig hebben"
"Wanneer de hoeveelheid of de kwaliteit van de papaja's niet klopt, dan sturen de producenten hun producten al niet eens naar Europa. Een reclamatie gaat ten koste van de producent. Daarom ontvangen we ook alleen de hoeveelheid die we ook daadwerkelijk nodig hebben", vertelt de fruitdeskundige.

Stabiele prijzen
Ondanks het afgenomen aanbod is de prijs van papaja in de afgelopen tijd stabiel gebleven. "Sinds vier weken is de vraag erg rustig", aldus Zlatko. "Hoe lang dat nog zo blijft, kan men niet precies zeggen." De groothandelaar uit München handelt zowel in Formosa alsook in Golden papaja's. "De vraag naar Golden papaja is zeer beperkt. De Formosa heeft deze soort qua populariteit ingehaald." Volgens Zlatko ligt de reden voor deze ommekeer in de teelt: "De Formosa is bij de teelt minder veeleisend en kan een stabielere kwaliteit bieden."

Breed productpalet
Richard Ostermeier GmbH is in de Großmarkt München gevestigd en beschikt over jarenlange ervaring binnen de fruitimport. Het brede productpalet van het bedrijf omvat zuidvruchten, exoten en geselecteerde delicatessegroenten uit de zuidelijke regio's van Europa.

Zlatko Ertl
Richard Ostermeier GmbH
Fruchthandel - Import - Großhandel
Großmarkthalle München
Tel. +49 89 77 65 77
[email protected]
www.ostermeier.es