Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Azerbeidzjan verkoopt nog steeds GGO producten

Azerbeidzjan hanteert naar eigen zeggen een strikt beleid tegen GGO's. Toch zouden er in het land nog steeds GGO producten verkocht worden. Volgens Eyyub Huseynov, voorzitter van de Free Consumers Union, worden deze producten niet alleen in Azerbeidzjan verkocht, maar ook geteeld. Het zou gaan om watermeloenen, tomaten, 50% van de aardappelen, 60% van de bieten en 50% van het maïs. Bovendien zou Azerbeidzjan genetisch gemodificeerde zaden importeren.

Er zijn in het land slechts twee laboratoria, die deze producten kunnen testen. Dit is niet genoeg om naleving van de regelgeving te garanderen. "Er is zo'n $60.000 nodig voor het opzetten van een laboratorium, die producten, zoals kant-en-klare voeding, zaden en rauwe AGF kan testen. De kosten van een analyse worden geschat op $700," zegt Huseynov. "Ook moeten er mensen opgeleid worden, die de tests kunnen uitvoeren."

In april stelde Azerbeidzjan het gebruik van GGO's strafbaar. Ook werden extra eisen gesteld aan de etikettering van producten, zodat consumenten er zeker van kunnen zijn dat producten vrij zijn van GGO's. In juli meldde het State Committee for Standardization, Metrology and Patents dat er tijdens een routinecheck geen GGO's waren gevonden.

Consumenten zijn gewaarschuwd voor groenten en fruit met een extreem grote maat. 

Bron: azernews.com

Publicatiedatum: