Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: pruimenoverschot vanwege recordoogst

Volgens de 'Chilean Walnut Commission' was de situatie op de Chileense markt voor walnoten en pruimen in het lopende jaar uitdagend moeilijk. Dit kwam onder andere doordat de valuta in Rusland, Europa en Braziliƫ minder waard werden. Met name in Rusland is de vraag naar Chileense pruimen gedaald vanwege de algemene moeilijke economische situatie die daar heerst.

Normaal gesproken zouden op dit moment van het jaar reeds alle pruimen uitverkocht zijn. Dit jaar is er echter nog steeds een hoeveelheid van enkele containers met pruimen van gemiddeld en groter formaat beschikbaar. Daarom moet nog steeds het einde van de oude oogst gepland worden in plaats van de verkoop van de nieuwe oogst.

Daar staat tegenover dat er dit jaar een recordhoeveelheid van 77.000 ton aan Chileense pruimen geproduceerd werd. Deze hoeveelheid in combinatie met de moeilijke verkoop in economisch turbulente landen heeft voor een dalende prijs gezorgd. Momenteel is de prijs van pruimen van maat 50/60 en groter zeer aantrekkelijk voor kopers.

De bloeifase van de pruimenbomen is reeds enkele weken geleden begonnen, waardoor het begin van de nieuwe oogst in februari/maart 2016 wordt verwacht. Volgens de eerste veronderstellingen wordt de komende oogst op circa 65.000 ton geraamd. Exactere cijfers kunnen echter pas vanaf midden januari gegeven worden.


Meer informatie:
Michael Priestoph GmbH
Friedensallee 120
22763 Hamburg
Tel.: +49(40) 30 70 13 0
www.Priestoph.de
[email protected]

Bron/copyright: www.priestoph.de