Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nicaragua start AGF-export naar Nederland

Een viertal producenten uit Nicaragua van mango, cacao, gedroogde vruchten en biologische chia ondernamen onlangs een handelsmissie naar Nederland en zijn erin geslaagd om een importovereenkomst ter waarde 4,65 miljoen euro te sluiten. De missie, gesponsord door de Association of Exporters and Producers of Nicaragua (APEN), resulteerde onmiddellijk in een deal van 426.000 euro voor het eerste transport naar Nederland, dat zal starten in december. De producenten zijn: Mangosa, Burke Agro, La Campesina en CAC Trading. Ze voldoen volgens Azucena Castillo, algemeen directeur van APEN, aan de normen voor de onderhandelingen met hun Nederlandse collega's.

Fasen
Het bezoek van de Nicaraguaanse producenten begon met een marktonderzoek in Nederland: welke bedrijven zijn geïnteresseerd in de import van Nicaraguaanse producten?
Vervolgens werd er een agenda van commerciële vergaderingen opgesteld, aldus Castillo. De delegaties van de producenten bezochten supermarkten en buurtwinkels en namen deel aan 27 zakelijke bijeenkomsten. Ten aanzien van het exportproces bracht Castillo, tezamen met de producenten, een bezoek aan de Rotterdamse haven om een beeld te krijgen van de wijze waarop de producten vanuit Nicaragua in Nederland worden geëxporteerd, en gedistribueerd over het land.

William Burke, algemeen directeur van Agro Burke, de producent die een deal sloot voor de levering van 1.500 ton ananassap, stelde dat het noodzakelijk is om de huidige productie- en verwerkingsproces te versnellen om te voldoen aan de Europese normen. Onder de eerste orders bevond zich ook twintig ton biologische chia van CAC Trading.

Sociale impact
Het succesvol sluiten van deze overeenkomsten zal een sociale impact hebben op de gemeenschappen waar de goederen worden geproduceerd, aldus Luis Campollo, marketing directeur bij Mangosa. Nederland importeert van deze producent twintig containers aan verse mango's.

Bron: laprensa.com.ni
Publicatiedatum: