Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigde Staten: groeiende vraag naar speciale mango's

De toegenomen vraag naar moeilijk te vinden mangorassen en het naderende einde van het Braziliaanse teeltseizoen hebben de importeurs van specialiteitsmango's dit seizoen een voorsprong op de Amerikaanse markt gegeven.

Vanna Om Strinko van Vanna's Tropical Fruits & Vegetables Inc. meldt dat de Ecuadoraanse import het bij haar bedrijf dit seizoen uitzonderlijk goed doet. Vanna laat weten dat er momenteel veel marktvraag is. Haar bedrijf kon aan de vraag naar sommige producten niet voldoen.


 
Strinko zegt dat haar bedrijf in deze tijd van het jaar voornamelijk uit Ecuador en Peru importeert. Door het aanbodvacuüm zijn groothandelaars en retailers bereid hogere prijzen te betalen voor Strinko's mango's, die meestal hoge verzendkosten met zich meebrengen door het transport per luchtvracht. Strinko verwacht dat dit zal aanhouden tot maart als de Mexicaanse oogst begint en de Amerikaanse prijzen dalen.
 
In de tussentijd noteert Vanna's Tropical Fruits & Vegetables een goede verkoop voor de specialiteitsmango's Nam Doc Mai en Ataulfo, alsook voor onrijpe groene mango's. Strinko vertelt dat ze 9,3 pond Nam Doc Mai en Ataulfo verkoopt voor respectievelijk $13 en $12. De vraag blijft hoog: Strinko's voorraden van beide rassen zijn elke week uitverkocht. Dozen groene mango's (50 pond) verkoopt ze aan groothandelaars voor $93 tot $95 per doos.
 
Volgens Strinko zijn de sterke prijzen grotendeels te danken aan de hoge vraag – vooral onder de Aziatisch-Amerikaanse populatie van Californië – en de beperkte beschikbaarheid aangezien weinig andere Amerikaanse importeurs zich in deze rassen specialiseren.

Voor meer informatie:
Vanna Om Strinko
Vanna's Tropical Fruits & Vegetables, Inc.
Tel: +1 (305) 597-8347
Publicatiedatum: