Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Er gaan nog aardig wat peren naar Rusland

Tholen - Vorige week werd de Belgische media overspoeld met berichten over speculaties bij peren. Het lijkt erop dat nu de handel nu toch langzaam loskomt. Er weer meer peren worden verkocht. Dit vertelt een Belgische exporteur. "De vorige drie weken zijn er weinig peren klaargemaakt. Ook stond er in Belgiƫ telkens maar enkele honderden ton voor de klok op verkoopdagen en deze week is dat al gestegen naar 1.000 ton. Er komt dus weer aanbod bij. De perenprijzen liggen tussen de 40 en 60 cent."

Peren naar Rusland
Hij geeft aan dat, ondanks de Russische boycot, er toch peren naar Rusland gaan via een omweg. "Dit gebeurde vorig jaar natuurlijk al en men was bang dat het niet meer zou kunnen, maar er blijven aardige volumes die richting uit gaan. Qua prijs zitten we op een goed niveau. Nu is het positief voor de perenmarkt, maar voor de langere termijn hebben we er weinig zicht op."

De situatie in de appelen is momenteel wat minder. "We hebben veel concurrentie vanuit Polen en Duitsland. Feit is dat de prijzen in die landen lager liggen. Hierdoor bieden ze in Belgiƫ momenteel minder appelen aan en is men meer met de peren bezig. De appelprijzen liggen tussen de 45 en 50 cent voor de goede kwaliteit."