Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Terugblik Landbouwborrel

Nederland exporteert meer tomaten dan Griekenland

Nederland exporteert meer tomaten dan Griekenland, waar er toch veel meer zon is. Hoe kan dat? De vier Europarlementariërs in de Landbouwcommissie van het Europees Parlement proberen er iedere maand weer aandacht voor te vragen. Bas Belder, Annie Schreijer-Pierik, Anja Hazekamp en Jan Huitema organiseren dan een "Landbouwborrel", waarbij iedere "landbouw-geïnteresseerde" welkom is. Op 9 november was de gastspreker Phil Hogan, Europees Commissaris voor landbouw en plattelandsbeleid. Hij sprak voor een volle zaal zijn waardering uit voor de Nederlandse land- en tuinbouw.
 
De bijeenkomst werd bijgewoond door 25 boeren en boerinnen van de LTO afdeling Noordenveld (Drenthe). Zij waren anderhalve dag in Brussel, mede gefaciliteerd door Europe Direct, en brachten een bezoek aan Annie Schreijer, lid van het Europees Parlement. Ook waren zij te gast bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel, waar Ingeborg van Tilborg hen uitleg gaf over het reilen en zeilen in Brussel.

Bron: LTO Noord
Publicatiedatum: