Minder calorieën in Gemson aardappelen

Het aardappelras Gemson, ontwikkeld door het Schotse bedrijf Grampian Growers, is lager in calorieën dan zijn concurrent, Maris Peer.

Voedingsdeskundigen van de Queen Margaret Universiteit ontdekten dat de Gemson aardappel over een aantal eigenschappen beschikt die gunstig zijn voor het milieu. Zo produceert het ras minder afval en levert het een grotere productie op dan het ras Maris Peer.

De Gemson aardappel werd onlangs geïntroduceerd op de Britse markt en is momenteel verkrijgbaar bij retailers in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De waarde van de totale aardappelsector in het Verenigd Koninkrijk wordt op dit moment geschat op €5,8 miljoen. De Schotse aardappelsector, verdeeld in poot- en consumptieaardappelen, levert jaarlijks zo'n kleine €141,64 miljoen op.

Onderzoekster, laura Wyness, legt uit dat tijdens het onderzoek bleek dat de Gemson aardappel qua voedingswaarde ongeveer gelijk was aan de Maris Peer aardappel, maar dat de Gemson minder calorieën leverde.

Het onderzoek werd gefinancierd met een innovatiecheque ter waarde van €7.083, die beschikbaar gesteld werd door Interface, een overheidsorgaan dat samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteiten tot stand brengt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.