Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perfection Automatiseringen installeert elektronische schap labels (ESL)

Enes Groente en Fruit verruilt krijt voor digitale schaplabels

Tholen - Tot voor kort vermeldde AGF-handelaar Enes de prijzen in het magazijn met krijtjes op de grond. "De leesbaarheid hing vaak af van de schrijfstijl en het aantal zolen dat er per dag overheen ging," aldus Ernst Doff van Perfection Automatiseringen. "Gevolg was dat veel klanten om verduidelijking moesten vragen bij medewerkers. Bovendien fluctueren de prijzen vaak en moest alles met de hand aangepast worden. Redenen genoeg om ons in te schakelen voor de installatie van Elektronische Schap Labels (ESL)."


Ernst Doff van Perfection Automatiseringen en Ercüment Saka van Enes Groente & Fruit tekenen contract voor de installatie van ESL

Oneindig veel informatie
In het magazijn van Enes komen naar planning voor het einde van dit jaar 250 draadloze van die digitale labels te hangen. De schermen vermelden alle gegevens die door Enes centraal in het systeem ingevoerd worden. "Het voordeel van de ESL-schermen is dat de te tonen gegevens niet beperkt hoeven te blijven tot de prijzen." zegt Ernst. "De schermen vermelden desgewenst ook zaken als prijzen per eenheid, voorradigheid en land van herkomst. Daarnaast kan het scherm afhankelijk van het type, opgedeeld worden in verschillende pagina's die door de medewerkers 'omgeslagen' kunnen worden. Hiermee kan oneindig veel informatie worden getoond, ook informatie die om commerciële redenen, niet iedereen hoeft te zien."

Werkt als een Word-document
Doordat het ESL-systeem draadloos is blijft de Limburgse AGF-handel een verbouwing bespaard. "Enes bepaalt zelf waar de labels komen te hangen en wij sturen techneuten voor de installatie van de Toshiba-hardware als een antenne voor het bereik, en een instructie voor gebruik van het systeem." aldus Ernst. "Daarnaast hoeft het personeel niet meegetrokken te worden in eindeloze instructieavonden. Als je met Word overweg kan is het invoeren van gegevens in tabellen een peulenschil." Ook een incident als stroomuitval hoeft volgens Ernst niet te betekenen dat het systeem stil komt te liggen. "Elk label werkt met een afzonderlijk geheugen. Zo blijven de laatste gegevens altijd op het device bewaard. Daarnaast gaat de batterij 7 tot 8 jaar mee, dat maakt de aanschaf ook vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk."

Service en efficiëntie
De grootste uitdaging bij de implementatie van ESL zat volgens Ernst in het berekenen van het rendement: "Bij een investering moet je altijd kijken wat het oplevert. De prijs van een label zit, afhankelijke van de grootte van het scherm, tussen de 10 en 100 euro. Enes zit ergens middenin met een scherm ter grootte van ongeveer 15 cm. De winst zit in de efficiëntie van het proces, de reductie van fouten en natuurlijk extra service richting de klanten."

Meer informatie:
Perfection Automatiseringen
Ernst Doff
E: [email protected]
www.perfection.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©