Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ABB Trading wil volgend jaar maand eerder eigen productie leveren

"Importprijzen blauwe bessen weer genormaliseerd"

Tholen - Het binnenlandse blauwebessenseizoen liep ruim een maand geleden ten einde. Momenteel zijn de Chileense op de markt en de prijzen zijn weer genormaliseerd. Theo Douven van ABB Trading geeft aan dat het Nederlandse seizoen tevredenstellend was. "We hebben een hele mooie oogst gehad. Het was een jaar met diverse weersomstandigheden waaronder natte en hete periodes die het product soms verzwakten. Toch kunnen we met een glimlach terugkijken."Jaarrond blauwe bessen
ABB Trading levert jaarrond blauwe bessen. "We willen natuurlijk het liefst zo lang mogelijk eigen productie aanbieden. Nadat het binnenlandse seizoen was afgelopen hebben we eerst Peruaanse en Argentijnse ingevoerd. Daar was zo'n ontzettende schaarste dat er amper volumes naar Europa gingen en veel in Noord-Amerika en Canada bleef hangen. De prijzen waren heel hoog, bij inkoop werd rond de 25 dollar per kilo betaald. Er was onvoldoende aanbod en veel Europeanen haakten ook af door de prijzen. Chili is momenteel op de markt en het aanbod is ruimer geworden. Het gevolg is een meer genormaliseerde prijsvorming en aanbod. Wij als exporteurs verpakken ze nu met name voor Midden-Europa, Engeland en Scandinavische landen. Daar worden ze nog wel geconsumeerd. Sowieso neemt de consumptie van blauwe bessen wereldwijd toe. De gezondheidsaspecten krijgen steeds meer erkenning."

Vroeger met eigen productie

Hij probeert volgend jaar nog eerder op de markt te zijn met de blauwe bessen van eigen productie. "Normaal gezien starten we rond eind mei, nu willen we een maand vroeger zijn. Zodra het voorjaar start komt er vraag uit Nederland. En het is dan heel pijnlijk om nee te verkopen."

Voor meer informatie:
Theo Douven
ABB Trading
Herenbosweg 24
5962 NX Melderslo
Tel.: 06-53154459
Email: [email protected]
www.abbtrading.nl