Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelen favoriet in Korea

Uit een recent onderzoek blijkt dat Koreanen het liefst appelen eten. Vanaf december 2009 tot november 2013, werden 732 huishoudens gevolgd om te kijken welke fruitsoorten het meest gekocht werden. Gemiddeld gaven de ondervraagde huishoudens €68,95 aan appelen uit. Dit is meer dan aan overige fruitsoorten.

"In tegenstelling tot andere fruitsoorten, zijn appelen jaarrond geliefd. Met name tijdens de feestdagen, wanneer zij onderdeel uitmaken van de feesttafel bij onder andere de Chuseok viering," lichten de onderzoekers toe. Na appelen komen clementines op de tweede plaats. Koreanen besteden hier gemiddeld €55,50 aan. Na clementines volgen druiven waar €51,15 aan uitgegeven werd, watermeloen, €42,49, en aardbeien, €36,99.

Ook werden er vaker appelen gekocht, gemiddeld 8.7 keer per jaar. Dit is vier zo vaak als peren, die gemiddeld slechts 2.3 keer per jaar gekocht worden. Hoewel kastuinbouw het mogelijk maakt om jaarrond van alle fruitsoorten te genieten, lijkt er een voorkeur voor seizoensfruit te bestaan.

Clementines waren het populairst van oktober tot maart, druiven van augustus tot oktober, perziken van juli tot september, kaki's van oktober tot november, watermeloen van mei tot augustus en aardbeien van december tot april.

Bron: english.chosun.com
Publicatiedatum: