Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TLN inventariseert schade bij Calais met enquête

Naar aanleiding van de vele verstoringen in het treinverkeer door de Kanaaltunnel van de afgelopen periode wil TLN nóg steviger gaan inzetten op een oplossing voor de vele hinder, die vluchtelingen in Calais veroorzaken. Het huidige vluchtelingenprobleem in Calais zorgt voor onwerkbare en onveilige omstandigheden voor transportondernemers en chauffeurs.

Deze week hebben ondernemers, aangesloten bij Transport en Logistiek Nederland, gesproken over de aanhoudende problemen bij Calais. De regelmatige verstoringen van het treinverkeer tussen Calais en Engeland door vluchtelingen die naar Engeland willen reizen maken het vrijwel onmogelijk om met name dagverse goederen op tijd in de Britse winkelschappen te krijgen. Transportbedrijven moeten nu al lading weigeren omdat ze niet kunnen voldoen aan de leveringstijden die opdrachtgevers eisen.

TLN heeft begin 2015 ook een enquête uitgezet. Op dat moment was de volledige omvang van de schade nog onvoldoende helder. Het is cruciaal om de financiële schade die transportbedrijven lijden mee te nemen in onze hernieuwde lobby richting overheid en politiek. Daarom heeft TLN een enquête gestuurd naar alle leden die gebruik maken van de TLN berichtenservice Groot-Brittannië.

Bron: TLN
Publicatiedatum: