Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
grootste ooit

Japanse vestiging Koppert Cress geopend tijdens tuinbouwmissie

Tholen - Tijdens de Nederlandse handelsmissie aan Japan heeft minister Kamp vanochtend de Japanse vestiging van Koppert Cress officieel geopend. De nieuwe productiefaciliteit is een samenwerking tussen Koppert Cress en hun Japanse partner Murakami Farm.

De Nederlandse handelsmissie aan Japan is vandaag van start gegaan. Premier Rutte brengt 9 en 10 november 2015 een bezoek aan Japan. Hij wordt vergezeld door minister Kamp van Economische Zaken, die tot 11 november in Japan blijft. Aan de missie nemen 120 Nederlandse bedrijven mee en binnen die groep is de grootste tuinbouwmissie ooit aan Japan te vinden.


Bezoek aan Japanse kwekerijen Grandpa Dome. In de ronde kassen wordt sla op hydroponics geteeld.Japan is de derde economie van de wereld en de grootste Aziatische investeerder in Nederland. De wederzijdse handel tussen Nederland en Japan bedroeg in 2014 ruim 11,5 miljard euro. De Nederlandse en de Japanse tuinbouwsector hebben een bijzondere band. Sinds de tsunami in 2011 zijn verschillende Nederlandse tuinbouwbedrijven betrokken bij de wederopbouw van de tuinbouw in de regio. Voortvloeiend uit die contacten komen er regelmatig Japanse vertegenwoordigers naar Nederland. Vorig jaar bezocht de premier zelfs een Nederlandse paprikakwekerij en in oktober 2014 trok een flinke handelsmissie ook naar Japan.


Koppert Cress geopend
Minister Kamp bezocht maandagmiddag met een tuinbouwdelegatie van bijna 30 bedrijven een groentenkas van Agri Mind in Yamanashi prefectuur. Daarna opende hij de naastgelegen nieuwe productiefaciliteit van het Nederlandse bedrijf Koppert Cress en de Japanse partner Murakami Farm.
Opening Koppert Cress - Murukami Farm co-productiefaciliteit door dhr. Murukami, minister Kamp en Rob BaanProgramma
Dinsdagochtend 10 november begint minister-president Rutte zijn programma met een ontbijtbijeenkomst met Nederlandse ondernemers die actief zijn in Japan. Aansluitend brengt hij een bezoek aan het Japanse bedrijf Fuijifilm.

Aan het begin van de middag ontmoeten minister-president Rutte en minister Kamp alle deelnemers aan de economische missie. Aansluitend worden enkele contracten en overeenkomsten getekend tussen Nederlandse en Japanse bedrijven. Minister-president Rutte en minister Kamp spreken daarna tijdens een bijeenkomst met de Nederlandse Rabobank en de Japanse Norinchukin Bank over financiering in de agrifoodsector.

Minister Kamp spreekt op dinsdagmiddag met viceminister Ken Saito van Landbouw, Bosbouw en Visserijen over onderwerpen zoals markttoegang en glastuinbouw. In de avond worden minister-president Rutte en minister Kamp ontvangen door minister-president Abe van Japan. Minister-president Rutte sluit hiermee zijn bezoek aan Japan af.

Woensdagmiddag opent minister Kamp een seminar over tuinbouw en innovatie waar sprekers van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden presentaties geven over innovaties in de tuinbouw, zoals energiebesparing. Minister Kamp eindigt zijn bezoek aan Japan met een handelsdiner waar deelnemers aan de economische missie gelegenheid hebben om contacten te leggen met Japanse bedrijven en bestaande relaties te verstevigen.

Foto's via Remko Bakelaar - Vijverberg Advies Japan

Publicatiedatum: