Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder courgettes in Italie leiden tot recordprijzen

De courgetteprijzen bij de Italiaanse groothandelaren hebben een recordhoogte bereikt van €2 per kilo. Naar verwachting zullen deze hoge prijzen nog een aantal weken aanhouden.

"We zitten nu in het gat van de overgang tussen de vollegrondsproductie en de kasproductie," vertelt Mario Tartari van groothandelaar Eurofrut in Bologna. "En het lijkt erop dat volumes, die nog komen, klein zullen zijn. Ook vanuit Spanje komen weinig courgettes en dat zal nog een tijdje zo blijven." Donkergroene courgettes worden verkocht voor €2,20-2,30 per kilo. De prijzen voor witte courgettes variëren tussen €1,00 en 1,50.


Groothandel in Bologna

"Over een week begint de oogst van courgettes uit de kassen van Ispica en Pachino en die van de witte variant in Caltanissetta, Agrigento en Licata. Maar deze groente is zo gevoelig voor het weer dat het moeilijk is voorspellingen te doen over de volumes."

Ook in Verona heeft men te maken met kleine courgettevolumes en hoge prijzen. "Donkergroene courgettes worden verkocht voor €2,00-2,30," vertelt groothandelaar Nino Leonardi. "Zowel in Italië als vanuit Spanje zijn er nauwelijks volumes."


Groothandel in Verona

Naast de kloof in het seizoen is er nog een reden voor de lage productie. "Italië heeft te kampen met virussen die de planten aantasten, mogelijk gestimuleerd door veranderingen in temperatuur. Het enige wat telers konden doen, was ontwortelen en herplanten," ondanks de tijd voor rijping die nodig is.

"Op dit moment begint de oogst van courgettes in tunnels in Ispica, Licata en Agrigento. Dit zijn mooie, glanzende exemplaren van goede kwaliteit. Maar de volumes blijven nog een maand tot anderhalve maand op hetzelfde niveau en daarmee de prijzen.
Publicatiedatum: